Nemes Gabriella honlapja
számláló
Indulás: 2010-11-01
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Írásaim
 
Linkek
 
Névjegy

 

Levelezési cím: zebra20@freemail.hu

 
A vadászat

Tartalom

Vadászat

 

Furcsa fazon keresi ismeretségemet. Minek jön ide, ki hívta és mért faggat a múltról? Mit képzel, hogy majd minden titkom elárulom neki? Mi marad akkor nekem? Lelepleződöm, nem fűződik többé érdeklődés a nevem iránt, amitől olyan különlegesnek tartanak.

Rejtett utakon bóklászom, s a sűrűből úgy bukkanok elő, mint megriasztott vad.

Ő csak áll. Középkorú úr létére erősen őszül, arckifejezése rokonszenves, de hiába keresek ismerős vonásokat felfedezni benne, nekem csak egy idegen. Egy vadász, aki leshelyéről éppen megpillant.

Innen már nincs vissza út.

„Ne felejtsd el mit tanultál, légy mindig óvatos! Ne bízz meg senkiben! Keresni fognak! Eljönnek érted!”- szólalt meg bennem tanítóm bölcs szava.

 • Jó napot kívánok! - köszön.
 • Isten hozta!

Közelítek, míg ő földbe gyökerezett lábakkal áll velem szemben és szó nélkül bámul rám. Szemeimet szerényen lesütöm, amint tekintete a testemen legelészik. Kutatja azt az alakot, amit elképzelt. Várja az a hangot, amit a telefonon keresztül már egyszer hallott. Mozdulataimban, viselkedésemben azonban csupa újdonságot nyújtok számára.

Ki most a vadász és ki a préda?

Ha a vadászat végkimenetelére gondolunk, sok esetben a vadász győz. Sok türelem, kitartás, éles látás, egy jó fegyver és szerencse is kell hozzá. Azonban ha ezek közül csak egyik is hiányzik, akkor könnyen bakot lőhet az ember, vagy sor sem kerül a tüzelésre.

A vad, mindig óvatos, hallgatózik, szaglászik a levegőben, rejtőzködik, védi otthonát, kicsinyeit, táplálékot keres. Küzd a puszta létéért.

Egyszerű evolúcióról van szó és a tápláléklánc körforgása hozza működésbe a folyamatot. Ki-kit fal fel? Azt majd a végén meglátjuk.

A csapda készen áll.  A fegyver meg van töltve. Egyenletesen lüktetnek a másodpercek, az időszámítás innentől kezdetét veszi. Tik-tak, tik-tak…

 • Régóta vár?
 • Nemrég érkeztem, már bejelentkeztem a kastélyba. Várnak bennünket. Ennyire izgul?
 • Nem. Csak a dombon jöttem fel, ki kell fújnom magam!- kapkodok a levegő után.
 • Nem kell félni, ennyire! – mosolyogva vígasztal.

Nem félek. Tőle nem, csak a kétségeim tartanak sakkban. Az áldozat nem barátkozhat össze a gyilkosával. Aki felkoncolja, kizsigereli, kitépi a szívét. Önként dobjam oda magam? Küzdenem kell az életemért.

Az ellenséget meg kell ismerni, feltérképezni a jellemét, megfigyelni a szokásait, stílusát. Fel kell fedezni a gyenge pontjait, megpróbálni fölé emelkedni. Elejtett szavaiba bele kapaszkodni, megrágni többször, kiköpni, megnézni, aztán újra rágni rajta egy kicsit, majd félre dobni. Szemének tiszta sugarába belekapaszkodni, látni, amit ő lát, s közben úgy mutatni magunkat, hogy ő ne lásson belénk. Mozdulatainak hullámait figyelni, ahogy a levegő keveredik a teste körül, áramlatok kuszaságából kibogozni tetteit és annak várható következményeit.

Ó nem lehetek, ennyire gonosz és gyanakvó egy ember iránt, aki csak erre tévedt. Téves gondolatok ezek, ami, kialakult bennem az életem során. Megtanultam, hogy nincsenek ma már jóindulatú emberek. Kihalt a felebaráti szeretet. A pokol kapui nyitva vannak, s kiáramlik belőle a gyűlölet és az irigység egymás iránt. Ha jön egy angyal és találkozik velük, hamuvá perzselik vad tüzükkel. Porrá szárad, s szemcséit szétszórja a szél.

Volt valaha tisztesség és becsület? Létezik még ilyen valahol? Adna valaki egy pofont, hogy felébredjek?

 • Hogy utazott?- barátkozom, ha már úgyis neki ígértem az egyik drága szabad napomat, ami az év 365 napjából, körülbelül csak 120 alkalommal fordul elő velem. Pazarlás.
 • Köszönöm jól!
 • Talán menjünk be először a kastélyba.

Megint itt vagyok. Szeretem ezt a helyet, mesél nekem. Egy régi 200 éves épület. Nem csupán egy szürke öreg kastély, kinek-kinek egykor otthon volt, akadtak idők, amikor börtön, most csak egy olcsó szállás.

 • Talán üljünk le a bárban. Ott beszélgethetünk.

Milyen dölyfös és arrogáns, ahogy ül a kanapén keresztbe vetett lábakkal. Övé lehet a tágas kanapé, enyém az egyszemélyes fotel. Pillanatok alatt alkalmazkodok a viselkedéséhez, s nem veszem le róla a szemem.

Ő irányíthatja a beszélgetést, nekem nincs előre eltervezett koncepcióm. S elő vesz egy novellás kötetet.

 • Olvasok Önnek egy novellát. Megengedi?- kérdezi, s természetesen udvariasan hajbókolok hozzá.

Kényelmesen elhelyezkedek, átadom magam az előadás élvezetének. Igyekszem figyelmes, jó hallgató közönség lenni, ellazulni gondolataimban, átlendülni a novella írójának a világába, hangulatokat átélni a leírás által. Olyan jól sikerül, hogy néha dezsavű érzés fog el, mintha valaha, valamikor már jártam volna hasonló helyen, történt volna velem hasonló szituáció. De a valóság mindvégig fogva tart, s néha eszembe villan: tulajdonképpen miért is olvassa pont ezt a novellát? Magamra kell hagyatkoznom a kérdés megválaszolásában. Közben szörnyen egyedül érzem magam.

 Belemegyek zűrös kis játékába, amit nekem készített elő, hagyom, had élvezze fölényes helyzetét, de olykor beledöföm a valóság éles kését a szavaimmal, lássa csak, hogy mennyire különbözünk mi ketten.

Isten saját képére formálta az embereket, de tett egy apró különbséget, hogy szaporodni tudjanak. Így lett a férfi mellett társul egy nő. S, ahogy egyre többen lettünk a természet még jobban összekuszálta a szálakat, s ellentétek sokszínű kavalkádja alakult ki. Bőr, szem, haj, alak, szó, változatai ezerféle variációban fordulnak elő. Más erkölcsökkel, más érdekekkel, érzésekkel, félelemmel, mentalitással, más értékrenddel, csupa zűrzavaros jellemmel.

Emlékszem ugyanilyen tél volt. Hideg tél, mint most. Amiért nem haragudhatunk, hiszen a mediterrán éghajlati öv jellemzői szerint az évszaknak megfelelő az időjárás. Ekkor írtam meg az első levelemet néhai barátomnak, talán pont ugyanezen a napon, január 18-án. „S ha Isten is úgy akarja, talán pár napon belül megérkezik a válasz is”- gondoltam.

Kerestem valamit, és megtaláltam, s most engem találtak meg. Természetesen hagytam magam után kellőképpen jeleket. Például itt hagytam a kastélyban a szakdolgozatom egyik példányát, hogy akit érdekel, olvassa el. Kevés lehetőséget láttam abban, hogy a mai világban bárki is megteszi ezt.

Ez a vadász azonban ismerte a jelzéseket, s követett. Úttalan utakat talált, sűrű bozótokat, süppedő lápokat, sziklás hegyeket és hűvös völgyeket, bejárt már sok zeg-zugot, de nem adta fel, hajtott tovább. Tudom, hogy kemény ellenfélnek ígérkezik, aki nem adja fel olyan könnyen.

Jó lenne kicsit megpihenni, fogytán az energiám. Lehet, hogy egyszerűbb lenne szembe fordulni vele, mélyen a tekintetébe nézni, s legyőzni egy diadalmas csatában.

Az ember egyik rossz tulajdonsága a kíváncsiság. Hogy a tiltás ellenére is igyekszik saját tapasztalataira hagyatkozva kipróbálni, megízlelni, megszaglászni, megtapintani, megérezni mindent. Kipuhatolni titkokat, bele ütni az orrát mások dolgába, felfedezni az ismeretlent, meghódítani a világot, dacolni a természet törvényeivel. Információkat megtudni.

            „Attól féltem nem ismerem fel majd az intrikájukat! Amivel becserkésznek.”- tanított és intett óvatosságra a saját példáján keresztül a barátom. Meghalt. De remélem, itt van velem, s nem hagy egyedül, s küld valami jelet.

            Hiába vártam, ugyan nem érkezett semmi, nem történt más, mint hogy válaszoltam a feltett kérdésekre. Kevésbé részletesen ismertettem a kastély helységeit. Átmentünk a kápolnába, és a víztoronyhoz. Csodáltuk a Mauzóleum szűzies szépségét. Beszéltünk, csak meséltünk egymásnak, múltról, jelenről és találgattuk a jövőt.

            Nehéz megmondani mi történik még ezen a dombon. Lesz-e még valaha fénykora a kastélynak? Lesz-e rátermett gazdája?

            Egy biztos, hogy ez itt az én vadászterületem, s ha egy vadász erre téved, nem tehet mást, mint társammá szegül, különben én lövöm le!

 

 

Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *